keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kai sitä vieläki saa poltella kynttilöitä.

Aarteita

Entisen työpaikan roskislaatikosta on joskus ennenkin löytynyt jänniä asioita ja tälläkertaa tarttui mukaan muinaisista kangaspuista peräisin olevat puuosat. Ajattelin että ne voisivat toimia hyllyn kannattimina. Massiiviset ja upeat. Niissä oli myös sepän takomia nauloja.
Koukeroiset puusta/levystä sahaillut kirjaimet olivat myös kiva löytö.


sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Kuvailin (harjoittelin) vähän astioita. Kevään odotus on nyt niin huipussaan, että tahtoo katella kukkia ja iloisia värejä.





Kevät!

Mikäs se olikaan putkahtanu purkista vajaan kuukauden odottelun jälkeen. Taimi! Luullakseni ja toivoakseni se on paprika. (Aikaisemmin siinä kasvoi sieni.)
Aika jännää että heti kun lakkasin tuijottamasta, puhumasta sille ja joskus jopa tökkimästä, niin sieltäpä sitä tultiin sitten. Voi se tietysti olla myös vihreä langanpätkä.

Katso sitä

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Sivustavedettävä sänky. Pinnassa oli kiiltävän punainen maali, jonka alla oli useita maalikerroksia. Kuva on maalienpoiston ja hionnan jälkeen. Uutena pintakäsittelynä on muutama kerros erisävyisiä lasuureita (puunkuullotusöljy + jauhepigmentit) ja päällimmäinen kerros on pelkkää puunkuullotusöljyä.


Sivusta vedettävä sänky, joka kaipasi vähän liimailuja. Pintakäsittelynä hionta ja lasuuri.

Valmiina. Harmi kun ei ole kuvia töistä niiden oikeassa ympäristössään, kun ei sänky ole oikeen eduksensa tuossa kuvassa.
 

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Lipasto johon sorvattiin uudet jalat, tehtiin uutta listaa, yksi laatikon sisällys uusiksi sekä pintakäsittely.




Wanhohin esineisiin, huonekaluihin ja kierrätykseen innostunut vaatetusalan koulutuksen saanut muotoilija päätti tehdä välillä jotain muuta ja vaihtoi koviin materiaaleihin. Tässä blogissa on kuvia ja ajatuksia töistä ja löydetyistä aarteista.













Kuvassa vanha rukki, johon on tehty vanhojen osien liimauksen lisäksi myös pari uutta osaa. Rukki tuli pelkästään koristeeksi, mutta voi sillä vähän kehräämistä testailla.